Specialist in verandertrajecten

Doorbraak helpt individuen, teams en organisaties met hun ontwikkeling waarbij de mens altijd, centraal staat.

Dit doen we al 10 jaar. En met succes!

Met passende leer- en ontwikkeltrajecten en onderbouwd advies zorgen we voor betrokken medewerkers en verbeterde resultaten.

Missie en visie

Doorbraak gelooft dat succes wordt bepaald door het persoonlijk succes van de mensen binnen een organisatie. Ons motto luidt niet voor niets: ‘De beste doorbraak creëer je zelf’.

We gaan aan de slag met mensen, om hun persoonlijke kracht te ontdekken en te verbinden met organisatiedoelstellingen. Dat doen we op individueel niveau of in teamverband, vanuit concrete doelen en ambities.

Dit leidt tot betere resultaten, meer plezier in het werk en versnelling van innovatie!

Meer weten over wie we zijn en wat we doen?

Waarom kiezen voor Doorbraak?

Als je op zoek bent naar een specialist in de menskant van het veranderen.

Lees meer

Daarnaast bieden wij:

Relevante werkervaring

Al meer dan tien jaar leveren we deskundige begeleiding met breed opgeleide en (internationale) gecertificeerde professionals.

Bewezen technieken

Alleen bewezen methoden en technieken worden ingezet voor team- en persoonlijke ontwikkeling. Eenvoudig, intuïtief en gericht op resultaat, een uitstekende basis voor de ontwikkeling van jou, jouw medewerker, team en de organisatie.

Positieve insteek

Door eerst te focussen op wat goed is en waar je talenten liggen, kun je beter de vraagstukken of hindernissen aanpakken. Dat maakt onze aanpak opbouwend en uitnodigend.

Visie op leiderschap

We werken vanuit een duidelijke leiderschapsvisie waarbij we streven naar een high-performance cultuur met focus op zowel productiviteit (resultaatgericht leiderschap) als positiviteit (verbindend leiderschap).

Ondernemerschap

Als ondernemers begrijpen we dat er budget- en tijdslimieten zijn. Binnen de gegeven kaders ontwerpen we jouw traject en kiezen we gezamenlijk de prioriteiten voor het grootst mogelijke effect. Onze tarieven worden zorgvuldig afgesteld om de kwaliteit en continuïteit van onze diensten te garanderen.

Duidelijkheid

Wij garanderen open en directe communicatie, opbouwende feedback en het actief bouwen aan wederzijds vertrouwen is de basis voor een succesvolle samenwerking.

Focus op jouw vraag en maatwerk 

Bij Doorbraak staat de mens centraal tijdens verandermanagement. Zo ook jouw vraagstuk, situatie en behoefte om jouw gewenste resultaat te behalen. Jouw traject begint met het doorgronden van jouw vraag in het oriënterend gesprek: ‘Wat wil je echt?’, ’Wat is daarvan het belang?’ en ‘Hoe weten wij straks dat het gewenste resultaat is bereikt?’.

Een flexibele opstelling die is afgestemd op de situatie, organisatie en wensen en behoeftes om de juiste diensten en ondersteuning te leveren.

Meest voorkomende uitdagingen

Enkele thema’s waarvoor we met regelmaat worden benaderd:

  • Talenten met teams en elkaar verbinden.
  • Samenwerking met collega’s stimuleren en verbeteren.
  • Communiceren met het oog op diverse relaties (ook virtueel).
  • Leiderschap en management.
  • Zorgen voor blijvende gedragsverandering.
  • Stimuleren van diversiteit in denken en handelen.
  • Creëren van een sfeer van optimisme en wederzijds respect.
  • Geef inzicht in drijfveren, kwaliteiten en uitdagingen.
  • Betrokkenheid en wendbaarheid vergroten.

Zichtbaar blijvend resultaat  

Deelnemers, collega’s en leidinggevenden geven aan dat ze ook na verloop van tijd blijvend effect zien van de training die mensen bij ons volgen. Een mooie bevestiging dat Doorbraak garant staat voor oplossingen die écht werken.

Kies voor een ICF-geaccrediteerd programma en neem contact op met Mélise van der Ven.

b
c
a

Persoonlijk en professionele werkwijze

Doorbraak is een onafhankelijke en klantgerichte onderneming. Zij kenmerkt zich door de persoonlijke en deskundige manier van trainen en coaching.

Door een professionele achtergrond is Doorbraak thuis in uiteenlopende organisaties en kan zich goed verhouden tot verschillende mensen op verschillende niveaus.

Lees meer

Met passie worden leidinggevende, directie en managementteams op het gebied van leiderschap-, team- en persoonlijke ontwikkeling begeleid. Gewenste doelen worden praktisch en oplossingsgericht aangepakt. Humor is een veel ingezette kwaliteit. Er wordt geluisterd op drie niveaus, uitgenodigd en geconfronteerd waar nodig. Ontwikkeling wordt gestimuleerd door de realistische en positieve houding van de trainer of coach. De open en persoonlijke sfeer die gecreëerd wordt zorgt ervoor dat mensen zich kwetsbaar op durven stellen, waardoor groei en verbinding tot stand komen.

Groei en verbinding

Aangezien in de huidige maatschappij de focus steeds meer wordt gericht op hóe je als leider aanwezig bent is groei en verbinding noodzakelijk.

Bij Doorbraak wordt leiderschap, communicatie en transformatie benaderd vanuit de menskant.

Het doel van Doorbraak is om mensen en organisaties te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen voorkeuren, kwaliteiten, mogelijkheden, impact en respect en waardering van onderlinge verschillen.

Door die bewustwording creëer je meer inzicht van de impact van je handelen en groeit je zelfvertrouwen. Je bent daardoor beter in staat verbinding te maken met de ander en vergroot of verdiep je de commitment met de ander, je team of de organisatie.

Breed inzetbaar

Doorbraak werkt samen met een sterk internationaal team en coaches die enthousiasme en passie voor het vak hebben. Daarmee is ze in staat om op basis van jouw vraag steeds de juiste en passende ondersteuning en begeleiding te leveren van een deskundig, breed opgeleide en gecertificeerde professional.

Met een internationale certificatie als Professional Certified Coach (PCC) en Certified Team Performance Coach (CTPC), inzetbaar in zowel binnen- als buitenland.

Mélise van der ven

Mélise van der Ven is de stuwende kracht achter Doorbraak opgericht vanuit haar interesse op gebied van ‘authentiek en verbindend Leiderschap’. Haar specialisme is de menskant van veranderen. Leiderschap waarbij focus op resultaat en daadkracht samengaan met een sfeer van vertrouwen, respect en het waarderen van onderlinge verschillen.

Leiderschap van nu gaat verder dan intellectuele capaciteiten alleen. De focus ligt steeds meer op hóe je als leider aanwezig bent, op bewustwording en integratie van je volle impact en potentieel.

Juist daar ‘de menskant’ het ‘zijn’ ligt haar interesse als het gaat om leiderschap, communicatie en transformatie.

Zij werkt graag met leiders en professionals om het bewustzijn, inzicht in impact en het verstevigen van commitment vanuit verbinding met hun mensen te vergroten.

Haar stijl wordt omschreven als empathisch, energiek, enthousiast, helder, praktisch, analytisch, concreet, bevlogen, daadkrachtig, confronterend resultaatgericht, inspirerend en met humor.

Zij kan jou, jouw team of organisatie helpen met het creëren van fundamentele doorbraak en transformaties.

Neem voor meer informatie contact op of bekijk het LinkedIn profiel.

Internationaal gecertificeerd

Als lid van International Coach Federation (ICF) heeft Doorbraak ruim 20 jaar ervaring en is gespecialiseerd in de menskant van veranderen en effectief werken.

ICF is de grootste internationale beroepsvereniging van coaches. Door wereldwijd een universele kwaliteit en werkwijze te bieden, stelt ICF de norm in coaching. De ICF-certificering is een internationaal erkend keurmerk.

Lees meer

Wat is coaching?

ICF definieert coaching als: “Een samenwerkingsverband met cliënten in een uitdagend en creatief proces dat je inspireert om op persoonlijk en professioneel vlak het maximale uit jezelf te halen. Coach erkent jou als de expert van jouw eigen leven en werk en gelooft dat jij van nature creatief, vindingrijk en compleet bent.”

Wereldwijd geaccepteerde certificering

ICF ontwikkelde de eerste wereldwijd geaccepteerde certificatieprocedure. Iedere ICF-coach dient daaraan deel te nemen. Gecertificeerde ICF-coaches voldoen dan ook aan hoge eisen.

Daarnaast behoort Doorbraak ook al meer dan 10 jaar bij de gecertificeerde Insights Discovery practitioners. Insights Discovery is een methode die, naast Deep Democracy, Co-Active coaching en Organization & Relationship System Coaching (ORSC), ondersteuning biedt bij het inzichtelijk maken van de diversiteit aan voorkeuren, gedragingen en kwaliteiten. Een gezamenlijke uitdaging voor leidinggevenden en medewerkers.

Meer informatie omtrent Insights Discovery, Deep Democracy, Co-Active coaching en ORSC vind je bij Methodes.

Referenties van deelnemers, collega’s en leidinggevende.