Jouw recept voor succes

Een heerlijk gerecht is het resultaat van een succesrecept en bestaat uit de goede mix van ingrediënten. Hetzelfde geldt voor ons persoonlijk succes, ook dat wordt bepaald door de juiste mix van keuzes. Weet jij waar je gelukkig van wordt? Welke waarden zijn voor jou belangrijk?

Zelfontplooiing

Is zelfontplooiing een van de basis-ingrediënten in jouw succesrecept, maar ontbreekt dat op dit moment in je leven? Vaak is dat omdat je deel bent geworden van het doel van een ander. Wordt het geen tijd om je eigen doel weer scherp te krijgen?
Als je wilt werken aan zelfontplooiing, kun je ervoor kiezen om je carrière uit te bouwen en/of meer uren te gaan werken. Of ga je juist parttime werken en maakt tijd voor een opleiding? Durf jij die keuze voor jezelf te maken? Het is spannend om voor jezelf te kiezen. Is dit wel de juiste keuze? Wat vindt mijn omgeving ervan? Hoe gaan anderen over mij denken als ik voor mezelf kies?

Kiezen voor jezelf: niet zo makkelijk

In onze cultuur is kiezen voor jezelf niet vanzelfsprekend; het wordt vaak als egoïstisch bestempeld. Bovendien zou iemand die voor zichzelf kiest, makkelijk over de belangen en gevoelens van anderen heenstappen. Dat klopt niet. Er is een duidelijk een verschil tussen de ‘ieder-voor-zich-mentaliteit’ en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven, waarden en dromen. Toch weerhoudt het idee dat kiezen voor jezelf altijd ten koste gaat van anderen veel mensen ervan te investeren in persoonlijke groei. Terwijl juist het omgekeerde waar is: wie goed voor zichzelf zorgt, heeft de ander meer te bieden.

Het roer om

Stel je voor dat je het roer omgooit en de keuze maakt voor werk dat echt bij jou past. Je gaat ‘s ochtends fluitend naar je werk en komt er ’s avonds vol energie van terug. Jouw goede humeur heeft invloed op jouw gezin en de hernieuwde energie zorgt ervoor dat je ook thuis met meer energie en plezier de dagelijkse dingen doet. En jouw positiviteit werkt ook door op je omgeving.

Durf jij voor jezelf te kiezen?

Hoe goed weten we het vaak voor anderen en hoe lastig is het om voor jezelf te kiezen? Soms omdat je niemand wilt teleurstellen; vaak omdat nog onduidelijk is welke ingrediënten er nodig zijn voor jouw persoonlijke succesrecept. Herken jij jezelf hierin? Wil je weten wat jij nodig hebt, heb je behoefte aan iemand die jou een spiegel voorhoudt, of heb je ondersteuning nodig bij de bereiding van jouw recept tot succes? Neem dan contact met ons op.