Over Doorbraak coaching en training

Als specialist in verandertrajecten werkt Doorbraak in binnen en buitenland aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Ten alle tijde staat de mens centraal.

Dit doen we al 10 jaar. En met succes!

Met slimme leer- en ontwikkeltrajecten en gedegen advies zorgen we voor betrokken medewerkers en verbeterde resultaten.

Missie en visie

Bij Doorbraak geloven we dat het succes wordt bepaald door het persoonlijk succes van de mensen die er werken. Ons motto luidt niet voor niets: ‘De beste doorbraak creëer je zelf’. En dus gaan we graag aan de slag met mensen, om hun potentieel vrij te maken en te verbinden met organisatiedoelstellingen. Individueel of in teamverband, vanuit concrete doelen en ambities. Dit leidt tot betere resultaten, meer plezier in het werk en versnelling van innovatie!

Meer weten over wie we zijn en wat we doen?

Persoonlijke benadering

Ik ben Mélise van der Ven een ervaren, nauw betrokken en uitdagende leiderschapstrainer, team- en directie coach. Met passie begeleid en ondersteun ik leidinggevenden, directie en managementteams op het gebied van organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Zowel in binnen- en buitenland.

Daarbij richt me op de (door)ontwikkeling van het afstemmend en verbindend vermogen. In mijn optreden pak ik vragen praktisch en oplossingsgericht aan. Klanten omschrijven mijn stijl als empathisch, energiek, enthousiast, helder, praktisch, analytisch, concreet, gepassioneerd, daadkrachtig, confronterend resultaatgericht en inspirerend.

Ik sta in contact met een sterk internationaal team, mensen met enthousiasme en passie voor ons vak. Daarmee zijn we in staat om op basis van jouw vraag steeds de juiste ondersteuning te leveren. Je krijgt begeleiding van een deskundige, breed opgeleide en gecertificeerde professional.

Lees meer

Specialisme

Mijn specialisme is de menskant van veranderen. Leiderschap waar bij focus op resultaat en daadkracht samengaan met een sfeer van vertrouwen, respect en het waarderen van onderlinge verschillen. Ik ben een bevlogen trainer en coach die mensen en organisaties uitdaagt professionele kansen te benutten die eerder niet voor mogelijk werden gehouden. Ik ben internationaal gecertificeerd als Professional Certified Coach en Certified Team Performance Coach.

Interesse

Mijn bijzondere aandacht ligt op het vlak van ‘verbindend leiderschap’. Leiderschap van nu gaat verder dan intellectuele capaciteiten alleen. De focus ligt steeds meer op hóe je als leider aanwezig bent, op bewustwording en integratie van je volle impact en potentieel. Doel in mijn werk is om mensen en organisaties te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen voorkeuren, kwaliteiten en mogelijkheden. Juist daar ‘de menskant’ het ‘zijn’ ligt mijn interesse als het gaat om leiderschap, communicatie en transformatie. Ik werk graag met leiders en professionals om het bewustzijn, inzicht in impact en het verstevigen van commitment vanuit verbinding met hun mensen te vergroten.

Karakteristiek

Ik vind werken met mensen enorm fascinerend en inspirerend en heb een groot vertrouwen in hun potentie. Ik creëer een sfeer waarbinnen mensen zich kwetsbaar op durven stellen en van daaruit stappen maken om te groeien. Ik kan goed luisteren, nodig uit, daag uit, houdt een spiegel voor en neem daar waar nodig duidelijke standpunten in. Door mijn professionele achtergrond voel ik mij gemakkelijk thuis in verschillende organisaties en kan ik me goed verhouden tot verschillende mensen op verschillende niveaus.

Doorbraak

Ik ben de stuwende kracht achter Doorbraak, een persoonlijke, onafhankelijke en klantgerichte onderneming. Graag help ik jou, jouw team en organisatie met het creëren van fundamentele doorbraak en transformaties.

Neem voor meer informatie contact op of ga naar mijn LinkedIn

Focus op jouw vraag

Bij Doorbraak staat de mens centraal tijdens verandermanagement. Zo ook jouw vraagstuk, situatie en behoefte om jouw gewenste resultaat te behalen.

We helpen jou, op basis van gelijkwaardigheid, bij het ontwerpen van en begeleiding bij de verandering. De samenwerking begint altijd met wat jou, jouw team of jouw organisatie, écht uniek maakt. Tijdens een kennismakingsgesprek doorgronden we jouw vraag: wat wilt je echt, wat is daarvan het belang en hoe weet je straks dat het gewenste doel is bereikt?

Lees meer

Mogelijke thema’s

Startpunt is telkens het vraagstuk van jou, jouw team en organisatie. Bijgaand enkele voorbeelden van vragen waarvoor we met regelmaat worden benaderd.

 • Help ons leiderschap (door) te ontwikkelen en onderlinge communicatie te verbeteren
 • Realiseer persoonlijke groei door performance-, life- en executive coaching
 • Verbeter de communicatie, zodat projecten of veranderprocessen efficiënter verlopen
 • Bereid onze talenten voor op de zwaardere managementposities
 • Creëer een fundament van vertrouwen en veiligheid
 • Geef onze teams inzicht in hun drijfveren, kwaliteiten en uitdagingen
 • Stressmanagement tijdens uitdagingen op werkvloer. Hoe gaan wij om met onderlinge spanningen?
 • Inzicht in eigen profiel, de samenstelling van het team en de stap naar effectievere samenwerking middels de kracht van diversiteit
 • Help ons problemen op te lossen, die de betrokkenheid en prestaties verminderen, tijdens en na de verandering
 • Help mensen hun plek in de organisatie en team te ontdekken
 • Zet ons team, dat is vastgelopen, weer op de rails en breng daarbij nieuw elan aan
 • Creëer ruimte voor nieuwe en verfrissende perspectieven ten aanzien van uitdagingen en kansen
 • Help teamleiders de betrokkenheid en zelfredzaamheid in hun teams te vergroten
 • Helpen te ontdekken hoe verschillende mensen anders reageren op verandering
 • Help de betrokkenheid en flexibiliteit van mensen en teams te vergroten

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Benieuwd? Lees meer over ons aanbod en waarom we het vertrouwde bureau zijn om je te ondersteunen nog succesvoller te worden. Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Of gebruik het contactformulier en wij nemen contact met je op.

Waarom kiezen voor Doorbraak?

Tien redenen waarom we de juist partner voor jou zijn op het gebied van verandering en ontwikkeling van leiderschap, communicatie, stressreductie en persoonlijke groei.

Lees meer

Referenties. Graag laat ik eerst mijn klanten aan het woord. Deelnemers, collega’s en leidinggevenden geven namelijk aan dat ze ook na verloop van tijd blijvend effect zien van de training die mensen bij ons volgen. Kortom: Doorbraak staat garant voor oplossingen die écht werken.

Relevante werkervaring
. Je krijgt begeleiding van een deskundige, breed opgeleide en gecertificeerde professional. Mélise van der Ven staat in contact met een sterk internationaal team, mensen met enthousiasme en passie voor ons vak. Daarmee zijn we in staat om op basis van jouw vraag steeds de juiste ondersteuning te leveren.

Specialisme. Ons specialisme is high-performance in leiderschap dus ook communicatie en stressreductie. We creëren individuele-, team- en organisatie focus waarbij daadkracht en resultaat samengaan met een sfeer van vertrouwen, respect en het waarderen van onderlinge verschillen. Met andere woorden: werken aan productiviteit en positiviteit. De Insights Discovery methode biedt ondersteuning bij het inzichtelijk maken van de diversiteit aan voorkeuren, drijfveren, gedragingen en kwaliteiten. Een gezamenlijke uitdaging voor leidinggevenden en medewerkers.

Jouw vraag staat centraal. We beginnen het traject met het doorgronden van jouw vraag in het oriënterend gesprek: ‘Wat wilt je echt?’, ‘Wat is daarvan het belang?’ en ‘Hoe weten wij straks dat het gewenste doel is bereikt?’. Enkele thema’s waarvoor we met regelmaat worden benaderd:

 • Help ons leiderschap (door) te ontwikkelen en onderlinge communicatie te verbeteren
 • Realiseer persoonlijke groei door performance-, life- en executive coaching
 • Verbeter de communicatie, zodat projecten of veranderprocessen efficiënter verlopen
 • Bereid onze talenten voor op de zwaardere managementposities
 • Creëer een fundament van vertrouwen en veiligheid
 • Geef onze teams inzicht in hun, drijfveren, kwaliteiten en uitdagingen
 • Stressmanagement tijdens uitdagingen op werkvloer. Hoe gaan wij om met spanning onderling?
 • Inzicht in eigen profiel, de samenstelling van het team en de stap naar effectievere samenwerking middels de kracht van diversiteit
 • Help ons problemen op te lossen die de betrokkenheid en prestaties verminderen, tijdens en na de verandering
 • Help mensen hun plek in de organisatie en team te ontdekken
 • Zet ons team dat is vastgelopen weer op de rails en breng daarbij nieuw elan in
 • Creëer ruimte voor nieuwe en verfrissende perspectieven ten aanzien van uitdagingen en kansen
 • Help teamleiders de betrokkenheid en zelfredzaamheid in hun teams te vergroten
 • Helpen te ontdekken hoe verschillende mensen anders reageren op verandering
 • Help de betrokkenheid en flexibiliteit van mensen en teams vergroten

Bewezen technieken. 
Onze aanpak bewijst zich iedere keer weer. We maken alleen gebruik van bewezen methoden en technieken voor team- en persoonlijke ontwikkeling. Eenvoudig, intuïtief en gericht op resultaat. Dit levert een uitstekende basis voor de ontwikkeling van jou, jouw medewerker, team en de organisatie.

Positieve insteek. 
We zijn er van overtuigd dat door je eerst te focussen op wat goed is en waar je talenten liggen, je beter de vraagstukken of problemen kunt aanpakken. Dat maakt onze aanpak opbouwend en uitnodigend.

Visie op leiderschap. 
We werken vanuit een duidelijke leiderschapsvisie waarbij we streven naar een high-performance cultuur met focus op zowel productiviteit (resultaatgericht leiderschap) als positiviteit (verbindend leiderschap).

Ondernemerschap. 
We zijn zelf ondernemers en we begrijpen dat er budget- en tijdslimieten zijn. Binnen de gegeven kaders ontwerpen we jouw traject en kiezen we gezamenlijk waar de prioriteiten liggen voor het grootst mogelijke effect. Onze tarieven worden zorgvuldig afgesteld om de kwaliteit en continuïteit van onze diensten te garanderen.

Duidelijkheid
. We garanderen een open en directe communicatie, eerlijke feedback en het actief bouwen aan wederzijds vertrouwen. De basis voor een opbouwende en succesvolle samenwerking.

Maatwerk. 
Iedere situatie is anders. Iedere organisatie en manager heeft andere wensen en behoeftes. We stellen ons flexibel op om jou diensten en ondersteuning te leveren die aansluiten bij jouw behoefte.

Kies voor een ICF-geaccrediteerd programma en neem contact op met Mélise van der Ven.

Internationaal gecertificeerd.

Als lid van International Coach Federation (ICF) heb ik ruim 20 jaar ervaring en heb ik mij gespecialiseerd in de menskant van veranderen en effectief werken.  ICF is de grootste internationale beroepsvereniging van coaches. Door wereldwijd een universele kwaliteit en werkwijze te bieden, stelt ICF de norm in coaching. De ICF-certificering is een internationaal erkend keurmerk.

Lees meer

Wat is coaching?

ICF definieert coaching als: ‘Een samenwerkingsverband met cliënten in een uitdagend en creatief proces dat je inspireert om op persoonlijk en professioneel vlak het maximale uit jezelf te halen. Coaching erkent jou als de expert van jouw eigen leven en werk en gelooft dat jij van nature creatief, vindingrijk en compleet bent.’

Wereldwijd geaccepteerde certificering

ICF ontwikkelde de eerste wereldwijd geaccepteerde certificatieprocedure. Iedere ICF-coach dient daaraan deel te nemen. Gecertificeerde ICF-coaches voldoen dan ook aan hoge eisen.

Sinds 10 jaar ben ik teven gecertificeerd Insights Discovery practitioner. Insights Discovery is een methode die, naast Co-Active en ORSC ondersteuning biedt bij het inzichtelijk maken van de diversiteit aan voorkeuren, gedragingen en kwaliteiten. Een gezamenlijke uitdaging voor leidinggevenden en medewerkers.

Wat kan Doorbraak voor jou betekenen?

Benieuwd wat Doorbraak voor jouw organisatie of team kan betekenen? Neem contact op voor het maken van een vrijblijvend gesprek over jouw situatie, jouw gewenste situatie en hoe wij samen een traject voor jou kunnen vormgeven om daarheen te groeien.

Meer informatie omtrent Co-Active coaching en Organization & Relationship System Coaching (ORSC) vind je bij verschillende methodes.

Verschillende Methodes

Mélise van der Ven heeft zich als internationaal gecertificeerd coach en trainer gespecialiseerd in de menskant van veranderen. Mélise weet het bewustzijn en de eigen verantwoordelijkheid te prikkelen, waardoor leiderschap en communicatie worden verbeterd. Dit resulteert in het kunnen maken van krachtige keuzes waardoor de gezamenlijk afgestemde doelen en afspraken kunnen worden gerealiseerd.

Om te kunnen veranderen heeft een organisatie volledige betrokkenheid en overgave van de medewerkers nodig. Iedereen reageert anders op verandering; een persoonlijke en menselijke benadering is hierbij dus cruciaal.

Wat kan Doorbraak voor jou betekenen?

Benieuwd wat we voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem contact op voor het maken van een vrijblijvend gesprek over jouw situatie, jouw gewenste situatie en hoe we een traject voor jou kunnen vormgeven om daarheen te groeien. En omdat elke situatie anders is, zijn onze oplossingen altijd afgestemd op de behoeften van jouw medewerker, team en organisatie. Onderstaande methodes bieden tal van mogelijkheden, om aan verandering en effectiviteit te werken;

 • Insights Discovery
 • Team Diagnostic Assessment (TDA)
 • Organisational & Relationship Systems Coaching (ORSC)
 • Co-Active coaching
 • Roos van Leary
 • Psychopathologie
 • Rationele Effectiviteitstheorie (RET)
 • Stephen R. Covey
 • G. Jung: Communicatie en schaduwwerk
 • Byron Katie: The Work

Referenties van deelnemers, collega’s en leidinggevende.